TEDxDelft 2015 | TEDxDelft Cinema: Chris Slappendel

,


ChrisDe zesde avond TEDxDelft Cinema, met talks, video’s en een hoofdfilm, staat helemaal in het teken van Chris Slappendel, een ‘gewone’ Delftenaar die zijn leven heeft gewijd aan het behoud van tijgers in de wereld.

donderdag 15 mei, 19.30 uur in Filmhuis-Lumen, Doelenplein 5 in Delft . Reserveren via website Lumen

In je eentje op de bres voor tijgers met een bewustzijnscampagne door 24 Aziatische landen. De reden? Gewoon omdat hij het zo’n mooi dier vindt en het niet kan uitstaan dat de tijger binnen 10 jaar is uitgestorven. Met zijn missie is hij o.a. op de Russische TV, in Indiase kranten en in magazines in Laos, Kazakhstan, Iran en Vietnam verschenen en in totaal onder de aandacht van zo’n 50 verschillende media en zo’n 250 miljoen mensen geweest om het verhaal van de tijger te vertellen. Bovendien is hij de enige mens ter wereld die in één reis alle nog levende tijgersoorten heeft gezien. Kom op deze speciale avondvullende TEDx-cinema kijken naar zijn selectie van TED-talks en een door hem gekozen hoofdfilm (verrassing). En kom vooral luisteren naar het verhaal van Chris Slappendel, een Delftenaar die van de een op de andere dag zijn maatschappelijke carrière opgaf om tijgers te redden.

TED.com is de razend populaire wereldwijde verzameling korte en bondige presentaties over ‘ideas worth spreading’, zgn. Tedtalks. Lokale, onafhankelijk georganiseerde activiteiten met hetzelfde format worden georganiseerd onder de noemer ‘TEDx’, zoals de jaarlijkse dag vol TED-presentaties op de Technische Universiteit: TEDxDelft. Een nieuwere variant is TEDx Cinema, dat Filmhuis Lumen sinds september 2014 organiseert i.s.m. TEDxDelft. Op elke Cinema-avond – u kunt het vergelijken met Zomergasten – presenteert een gast zijn inspiraties en drijfveren via TEDtalks en video’s. De avond eindigt met een (verrassings)film. De presentatie is doorgaans in het Nederlands, video’s zijn soms Engels ondertiteld.

Meer informatie over Chris’ organisatie die vecht tegen het uitsterven van de tijgers op: tigertrail.org