Persbericht: TEDxDelft 2012 | 5 oktober: reclamehater, robotarm en ruimtereis Volop variatie en inspiratie op tweede editie TEDxDelft

Een reclamemaker die een hekel heeft aan reclame. Een 18-jarige met de oplossing voor de ‘plastic soup’. Een wereldberoemde ‘floral artist’ die belevingen maakt van bloemen. Een roboticus die de oplossing voor de vergrijzing heeft. Een promovendus met de oplossing voor de Nederlandse democratie. Een ondernemer die Mars wil koloniseren. Dit alles en meer, gepresenteerd door tv en theaterpersoonlijkheid Aldith Hunkar, vormen de ingrediënten van TEDxDelft, dat op 5 oktober in de Aula van de TU Delft plaats vindt.

In de geest van Ideas Worth Spreading is TEDx een programma van lokale, zelfstandig georganiseerde evenementen die mensen samenbrengen om een TED-ervaring te delen. Na het succes van TEDxDelft 2011, waar bijna 1.000 enthousiastelingen deze eerste editie bezochten en meer dan 2.000 mensen online meekeken, wordt de TU Delft dit jaar wederom een hele dag bevolkt door inspiratiezoekers. Onder het motto “Never grow up” laten twintig performers hen zien, horen, voelen en zelfs ruiken wat hun idea worth spreading is.

Ga voor meer informatie over het evenement of aanmelding naar www.tedxdelft.nl

Never grow up
“Het thema van dit jaar, “Never Grow Up”, past erg bij Delft,” aldus Rob Speekenbrink, initiator en licentiehouder van TEDxDelft. “Deze regio is een broedplaats van nieuwe ideeën en innovaties. “Never grow up” appelleert aan het gevoel dat iedereen herkent: de verwondering die kinderen hebben en volwassenen, als ze niet oppassen, kwijt raken. Onze performers laten zien hoe zij, ieder op hun eigen manier, vragen zijn blijven stellen, van bestaande paden zijn afgeweken en de grenzen blijven opzoeken.” Voor TEDxDelft verzamelen zich een kleine duizend mensen: studenten, ondernemers, wetenschappers, en opinieleiders in de wereld van technologie en design. TEDxDelft kan met een live stream online gevolgd worden via www.tedxdelft.nl.

Over TEDx
Op een TEDx-evenement doet de combinatie van live sprekers en sprekers via TEDTalks-video diepgaande discussies ontstaan en komen mensen écht met elkaar in contact. Deze lokale evenementen worden TEDx genoemd, waarbij de ‘x’ staat voor ‘onafhankelijk georganiseerd evenement’. TED geeft algemene richtlijnen voor het TEDx-programma, maar de afzonderlijke TEDxevenementen worden zelfstandig georganiseerd.

Over TED
TED is een non-profitorganisatie die zich wijdt aan Ideas Worth Spreading. TED ging 27 jaar geleden van start als een vier dagen durende conferentie in Californië en ondersteunt met diverse initiatieven ideeën die de wereld kunnen veranderen. Bij TED wordt aan de vooraanstaande denkers en doeners van de wereld gevraagd in 18 minuten het verhaal van hun leven te vertellen. Hun lezingen zijn vervolgens gratis toegankelijk op TED.com. Eerdere TED-sprekers waren onder anderen Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende en de Britse oud-premier Gordon Brown. Jaarlijks vinden twee grote TED-evenementen plaats: de TED Conference, die elk voorjaar wordt gehouden in Long Beach, Californië (gelijktijdig met de conferentie TEDActive in Palm Springs), en TEDGlobal, dat elke zomer in het Schotse Edinburgh wordt gehouden.

Noot voor de redactie
Journalisten zijn van harte uitgenodigd TEDxDelft bij te wonen. Meld u bij Kim Colman via kim@tedxdelft.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kim Colman: kim@tedxdelft.nl of +31 (0)6 17 242 987
Ynke Feenstra: ynke@tedxdelft.nl of +31 (0)6 3020 6686

Volg TEDxDelft:
www.tedxdelft.nl
www.twitter.com/tedxdelft
www.facebook.com/tedxdelft