TEDxDelft 2013 | TEDxDelft-Cinema: Linda Ammerlaan

,

Linda_23_okt_2012_Laura_de_Haan_DSC5111_140_140_all_8_s_c1De tweede TEDxDelft-Cinema wordt een avond met cinema en TED-filmpjes, al even rijk en divers als samensteller Linda Ammerlaan zelf. Als cultureel producent heeft zij met projecten als de Skatejam al vele sporen in Delft nagelaten.

Dinsdag 22 oktober is de tweede TED-cinema-avond in Filmhuis Lumen, deze maand met de Delftse culturele producent Linda Ammerlaan. Deze onvermoeibare aanpakker trakteert het publiek op een zeer afwisselende mix filmpjes, deels van TED.com, vol inpirerende ideeën op zeer uiteenlopende vlakken. De avond, waar ook plek is voor muziek, wordt afgesloten met een verrassingsfilm, die al even rijkgeschakeerd is als de diverse projecten die Linda in Delft heeft georganiseerd.

Kaarten en reserveren via de website van Filmhuis-Lumen.

Linda Ammerlaan is een onvermoeibare culturele producent, geboren en getogen in Pijnacker, in een omgeving waar nee geen optie was, en het dagelijkse motto „niet lullen, maar poetsen”. Omdat werken met mensen haar zo aantrok, koos ze voor de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming. Haar afstudeerproject bij De Nieuwe Amateur (later Nieuwe Academie, dNA) liep ‘een beetje’ uit de hand. Vele jaren werkte ze bij dNA met jongeren en kon hen telkens een plek bieden, bijvoorbeeld op de Skate-Jam.

Als Linda ergens potentie ontwaart, dan is ze niet te stoppen. Dus heeft ze het altijd druk, want er is zoveel dat inspireert; door met mensen te praten en ze hun eigen ding te laten doen, komt er telkens weer iets bijzonders naar boven. Bedenken, regelen, mensen en ideeën met elkaar verbinden; Linda heeft er talent en oog voor. Ze is autodidact, zuigt zich als een spons vol met wat ze tegenkomt en ziet eigenlijk vooral de kansen, zonder lang stil te staan bij problemen. En dus is ze al snel zes stappen verder, wat wel eens lastig kan zijn in een wereld waar niet alles zo snel gaat. En toch – of juist daardoor? – ziet Linda ook veel waarde en kracht in rust en kwetsbaarheid.

Ook dat laatste komt aan bod op haar TED-cinema-avond op dinsdag 22 oktober. Linda verrast met heel veel zeer diverse filmpjes en een al even eclectische hoofdfilm (verrassing!). Een ideale mix voor TEDxDelft-cinema. Of u Linda wel of niet kent, deze avond kunt u zich laten gaan met een verrassingsmenu van inspirerende ideeën over een keur aan onderwerpen, die zij persoonlijk zal toelichte

In november zal Jeroen van Erp curator van zijn TEDxDelft-cinema-avond. Hij is medeoprichter van Fabrique, het inmiddels vermaarde ontwerpbureau voor grafische vormgeving, industrieel ontwerp en nieuwe media.